Despre

Există multe elemente definitorii pentru o societate. Un aspect deosebit de important îl reprezintă stilul vestimentar, fiind o exteriorizare a personalităţii fiecărui individ.

Încă din cele mai vechi timpuri, moda a reprezentat un criteriu de diferenţiere al claselor sociale. Dacă în epoca veche, doar clasele înalte aveau acces la acest cod vestimentar, în epoca contemporană designerii sunt implicaţi din ce în ce mai mult în ceea ce numim “urban fashion”. Astfel moda a coborât în stradă.

După cum spunea şi consacrata creatoare de modă Coco Chanel, “Moda nu este ceva care există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda e legată de idei, de viaţă, de tot ce ne înconjoară”.

Moda străzii nu reprezintă doar o sursă de inspiraţie pentru designeri, ci se traduce printr-un amalgam de idei, trăiri şi mentalităţi, este un imbold de a crea tendinţe revoluţionare.

Proiectul iniţiat de Fashion Street România are că scop promovarea conceptului de “urban fashion” din România. Aşa cum Londra, Paris, Berlin şi alte metropole au câte un blog reprezentativ în acest domeniu, Fashion Street România reprezintă o imagine virtuală a stilurilor vestimentare din Bucureşti.

Odată cu începerea activităţii pe blogul nostru, aşteptăm cu mare interes părerile voastre cu privire la desfăşurarea acestui proiect!

 

SONDAJE:

Conform studiului facut de echipa FSR: 52% din vizitatori au vârsta cuprinsa între 20-30 ani, 42% au 15-19 ani, 5% au 31-50 ani si 1% peste 50 ani. Esantionul a fost format din 500 persoane.

5 Responses

  1. Ioana says:

    O initiativa buna, din pacate majoritatea outfit-urilor pe care le-ai fotografiat lasa de dorit desi sunt si cateva foarte bune. Traim in era kitsch-ului, dar trebuie sa ne ferim! :)

  2. Nicoleta says:

    Buna ideea acestui proiect. Ma bucur ca ati luat initiativa si pt Romania. Bafta multa, sa va extindeti si la cat mai multe poze bune! Si nu in ultimul rand, cat mai multe tinute bune :D .

  3. Elena says:

    Nu sunt deloc de acord cu ceea ce a spus Ioana in comentariul de mai sus. In schimb, fiecare este liber sa gandeasca cum doreste. Ideea unui astfel de blog nu este chiar noua de Romania, in schimb, cred ca in acest domeniu e nevoie de oameni cat mai multi, pt a imortaliza multitudinea de outfituri de pe strada. Ieri, mergand in Centrul Vechi- din punctul meu de vedere, “raiul modei bucurestene”, nu am putut sa nu observ explozia de culoare, inventivitate, mixul elementelor vintage cu cele noi.Si mai socant a fost sa observ moda masculina, domeniu in care barbatii erei noastre incep sa functioneze frumos. E uimitor cum s-a schimbat moda strazii in ultimii sa zicem, 2-3 ani. Consider ca ar trebui sa publicati mai des fotografii, eventual sa cereti si detalii despre vestimentatie, pentru ca cititorul se intreaba: cum de s-a imbracat asa de frumos? sigur are haine scumpe. de cele mai multe ori, raspunsul este unul neasteptat.

Lasă un răspuns

*


Sharing Buttons by Linksku